Acord AEP - FADERE privind informarea cetățenilor despre procesul electoral

Acord AEP - FADERE privind informarea cetățenilor despre procesul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a încheiat un acord de parteneriat cu Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) prin care părțile își afirmă intenția de a contribui la consolidarea statului de drept și a democrației, dar și la informarea cetățenilor cu privire la procesul electoral.

Potrivit unui comunicat al AEP remis, vineri, AGERPRES, acordul a fost semnat de președintele AEP, Ana Maria Pătru, și președintele FADERE, Daniel Tecu.

"Colaborarea dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Federația asociațiilor de români din Europa are în vedere consolidarea democrației și a valorilor democratice, informarea cetățenilor cu privire la procesul electoral, prin elaborarea de materiale, programe de informare și instruire a alegătorilor asupra sistemului electoral românesc. Se urmărește, totodată, îmbunătățirea cadrului legal privind respectarea deontologiei electorale, a drepturilor omului și transparența activității instituțiilor publice", se arată în comunicatul citat.

AEP precizează că o importanță deosebită va fi acordată aspectelor legate de promovarea programelor, proiectelor și activităților ce pot contribui la fundamentarea politicilor și strategiilor privind românii din străinătate pentru stimularea participării acestora la diferite tipuri de alegeri organizate de statul român, promovarea nediscriminării și asigurarea egalității de șanse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…