Acordul de înfrăţire Bucureşti - Tbilisi, aprobat de Consiliul General

Acordul de înfrăţire Bucureşti - Tbilisi, aprobat de Consiliul General

Încheierea unui acord de înfrăţire între Bucureşti şi Tbilisi, capitala Georgiei, a fost aprobat joi de către Consiliul General al Capitalei, cu 50 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a evidenţiat că proiectul este aprobat de Ziua naţională a Georgiei.

"Pentru că astăzi este Ziua naţională a Georgiei, un mesaj de 'la mulţi ani' din partea administraţiei publice locale pentru poporul georgian, care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru. A trecut prin comunism, prin dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală. Avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Sperăm ca în continuare legăturile între noi să fie consistente şi să ajute drumul fiecăruia către lumea occidentală", a spus edilul general.

Potrivit acordului, autorităţile vor încuraja cooperarea în domeniile culturii, artei şi ştiinţei prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile oamenilor de cultură şi prin organizarea de expoziţii, festivaluri, ateliere şi conferinţe.

Cele două oraşe vor încuraja cooperarea în domeniile infrastructurii, investiţiilor, sportului, turismului, tineretului, asistenţei sociale, protecţiei mediului, prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile de specialişti. AGERPRES/ (AS - autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!