Acordul nuclear: Trump, încrezător că Kim va respecta ''contractul'' şi ''strângerea de mâini'' de la summit

Acordul nuclear: Trump, încrezător că Kim va respecta ''contractul'' şi ''strângerea de mâini'' de la summit

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat luni încrezător că liderul nord-coreean Kim Jong Un va respecta acordul convenit de cei doi la summitul de pe 12 iunie de la Singapore, dar a sugerat că Beijingul ar putea încerca să submineze această înţelegere, transmit Reuters şi AFP.

''Am încredere că Kim Jong Un îşi va onora contractul pe care l-am semnat şi, încă şi mai important, strângerea noastră de mâini. Am fost de acord cu denuclearizarea Coreei de Nord'', a scris Trump pe Twitter.

''China, pe de altă parte, ar putea exercita o presiune negativă asupra înţelegerii din cauza poziţiei noastre în privinţa comerţului Chinei - Sper că nu!'', a adăugat preşedintele american.

Washingtonul şi Phenianul au prezentat în ultimele zile viziuni diferite asupra progreselor privind denuclearizarea după summitul Trump-Kim.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a încheiat sâmbătă două zile de discuţii la Phenian, a declarat că negocierile privind denuclearizarea vor fi dificile.

La rândul său, Coreea de Nord a denunţat metodele ''gangstereşti'' ale Statelor Unite pentru a negocia dezarmarea nucleară, o reacţie ce a provocat semne de întrebare în ce priveşte viitorul acestor negocieri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…