Acordul nuclear: Trump, încrezător că Kim va respecta ''contractul'' şi ''strângerea de mâini'' de la summit

Acordul nuclear: Trump, încrezător că Kim va respecta ''contractul'' şi ''strângerea de mâini'' de la summit

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat luni încrezător că liderul nord-coreean Kim Jong Un va respecta acordul convenit de cei doi la summitul de pe 12 iunie de la Singapore, dar a sugerat că Beijingul ar putea încerca să submineze această înţelegere, transmit Reuters şi AFP.

''Am încredere că Kim Jong Un îşi va onora contractul pe care l-am semnat şi, încă şi mai important, strângerea noastră de mâini. Am fost de acord cu denuclearizarea Coreei de Nord'', a scris Trump pe Twitter.

''China, pe de altă parte, ar putea exercita o presiune negativă asupra înţelegerii din cauza poziţiei noastre în privinţa comerţului Chinei - Sper că nu!'', a adăugat preşedintele american.

Washingtonul şi Phenianul au prezentat în ultimele zile viziuni diferite asupra progreselor privind denuclearizarea după summitul Trump-Kim.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a încheiat sâmbătă două zile de discuţii la Phenian, a declarat că negocierile privind denuclearizarea vor fi dificile.

La rândul său, Coreea de Nord a denunţat metodele ''gangstereşti'' ale Statelor Unite pentru a negocia dezarmarea nucleară, o reacţie ce a provocat semne de întrebare în ce priveşte viitorul acestor negocieri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu