Actele de violenţă de extremă dreapta, în creştere substanţială în Germania

Actele de violenţă de extremă dreapta, în creştere substanţială în Germania

Serviciile de informaţii germane estimează că în Germania există aproximativ 12.700 de extremişti de dreapta care sunt ''orientaţi spre violenţă'', a relatat duminică politico.eu.

Violenţa de extremă dreapta în Germania s-a extins rapid, în 2018 înregistrându-se 48 de acte de violenţă extremă, faţă de 28 de acte în anul precedent, printre care şase tentative de crimă cu motivaţie rasială.

Datele incluse în raportul anual privind protecţia Constituţiei democratice a Germaniei, elaborat de serviciile de informaţii în vederea monitorizării activităţilor anticonstituţionale şi care va fi prezentat public pe 27 iunie, indică faptul că în 2018 existau în Germania 24.100 extremişti de dreapta, în creştere considerabilă faţă de 24.000 în 2017.

Dintre cei desemnaţi în raport drept extremişti de dreapta, 12.700 sunt incluşi în categoria celor ''orientaţi spre violenţă''.

Extremismul de dreapta alimentează, de asemenea, violenţa antisemită, adaugă raportul citat.

O altă concluzie a raportului este că a crescut numărul membrilor grupărilor ce resping legitimitatea ordinii democratice din Germania, definite drept grupări ''antistatale'' de serviciile de informaţii federale. Astfel, numărul ''cetăţenilor Reichului'' şi al celor care îşi declară explicit ''retragerea'' din Republica Federală a crescut la 19.000 în 2018 faţă de 16.500 în 2017.

Raportul mai arată că membri ai acestor grupări au comis numeroase infracţiuni, mergând de la insultă şi ameninţări la falsificare de documente şi posesie ilegală de arme de foc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră