Acționarii bursei de la Londra au aprobat fuziunea cu bursa de la Frankfurt

Acționarii bursei de la Londra au aprobat fuziunea cu bursa de la Frankfurt

Acționarii operatorului bursier London Stock Exchange Group Plc au aprobat, luni, un plan vizând fuziunea LSE cu operatorul bursei de la Frankfurt (Deutsche Boerse), în ideea de a crea un gigant european capabil să concureze cu rivalii americani și asiatici, informează Reuters.

LSE a informat luni într-un comunicat de presă că 99,98% dintre acționarii săi s-au pronunțat în favoarea fuziunii cu Deutsche Boerse, în pofida faptului că, în urmă cu aproximativ o săptămână, alegătorii britanici au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

Deutsche Boerse va cere și ea acționarilor săi să aprobe această fuziune printr-un vot prin corespondență, care se încheie la data de 12 iulie.

Anterior, președintele London Stock Exchange Group, Donald Brydon, i-a sfătuit pe acționari să voteze în favoarea fuziunii cu Deutsche Boerse, adăugând că este încrezător că Bruxelles-ul își va da acordul pentru această tranzacție care va da naștere uneia din cele mai mari burse din lume. Potrivit lui Brydon, Marea Britanie va mai rămâne în UE cel puțin doi ani, perioadă în care există suficient timp pentru a pune la punct o structură optimă pentru această tranzacție.

Tranzacția are nevoie de aprobarea a cel puțin 75% din valoarea acțiunilor. Aceasta este cea de a treia încercare a LSE de a fuziona cu Deutsche Boerse în ultimii 16 ani.

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse și LSE au anunțat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naștere unui gigant bursier european și care ar urma să aibă cartierul general la Londra.

Săptămâna trecută, președintele Autorității de Reglementare a Piețelor Financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse. Autoritatea este subordonată Ministerului de Finanțe. Deși nu se poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…