Activarea Articolului 50, improbabilă la summitul UE din 9-10 martie (ministrul pentru Brexit)

Activarea Articolului 50, improbabilă la summitul UE din 9-10 martie (ministrul pentru Brexit)

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat marți, la Stockholm, că guvernul său va respecta termenul planificat, și anume sfârșitul lunii martie, pentru lansarea procedurii de ieșire din Uniunea Europeană, indicând însă că aceasta nu se va întâmpla la summitul UE de luna viitoare, transmite Reuters.

Aflat într-o vizită în capitala Suediei, Davis a fost întrebat într-o conferință de presă dacă se așteaptă ca prim-ministrul Theresa May să prezinte scrisoarea oficială de activare a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona — care va da startul negocierilor oficiale cu UE — la summitul european din 9-10 martie de la Bruxelles.

"9 sau 10 nu este o dată pe care o recunosc în calendarul nostru (pentru Brexit). Ceea ce noi am spus a fost 'până la sfârșitul lui martie', cândva în cursul lunii martie", a răspuns ministrul britanic.

"Sunt încrezător că o vom face înaintea calendarului stabilit de noi, dar nu neapărat înainte de cel expus de dumneavoastră", a adăugat Davis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale