Activista de mediu Greta Thunberg şi-a reluat protestele pentru climă în faţa Parlamentului suedez

Activista de mediu Greta Thunberg şi-a reluat protestele pentru climă în faţa Parlamentului suedez

După o lungă perioadă de proteste online, tânăra activistă de mediu Greta Thunberg a revenit vineri în faţa clădirii Parlamentului suedez pentru un protest privind schimbările climatice, relatează dpa.

Împreună cu alţi câţiva protestatari, Greta Thunberg, purtând o pancartă cu faimosul ei mesaj "Grevă şcolară pentru climă" şi o mască cu logo-ul "Fridays for Future" ("Vineri pentru Viitor"), a revenit la locul ei iniţial din Stockholm, potrivit fotografiilor postate de ea pe Instagram şi Twitter.

"Astăzi ne-am întors în faţa Parlamentului. Însă pandemia este încă departe de a se fi sfârşit, aşa că vom continua să ne adunăm în număr cât mai mic şi să acţionăm în conformitate cu restricţiile locale", a scris ea.

Thunberg a început să-şi organizeze protestele pentru climă în faţa clădirii Parlamentului Suediei în august 2018, cerându-le politicienilor să-şi intensifice acţiunile împotriva schimbărilor climatice. În câteva luni a apărut mişcarea "Fridays for Future", provocând proteste în masă la care au participat sute de mii de persoane, în principal tineri, în întreaga lume.
 


Cu toate acestea, pandemia de coronavirus a oprit temporar aceste manifestaţii la scară largă.

În imposibilitatea de a-şi organiza personal protestele de vineri, Thunberg a postat online imagini din locuinţa ei purtând o pancartă cu mesajul "Grevă şcolară pentru climă".

În martie, ea a organizat un protest în faţa reprezentanţei Comisiei Europene la Stockholm pentru a protesta împotriva politicii agricole a UE, iar în aprilie a publicat o poză cu ea într-o zonă defrişată din centrul Suediei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!