Activitatea de îmbuteliere GPL din Năvodari a Rompetrol Gas a fost suspendată; MFP a revocat autorizația de antrepozit fiscal

Activitatea de îmbuteliere GPL din Năvodari a Rompetrol Gas a fost suspendată; MFP a revocat autorizația de antrepozit fiscal

Rompetrol Gas și-a suspendat începând de joi după-amiază activitățile de producție și comercializare aferente punctului de lucru din Năvodari (stația de îmbuteliere GPL), din cauza revocării autorizației curente de antrepozit fiscal de către Ministerul Finanțelor Publice, a anunțat, vineri, compania.

"Rompetrol Gas a luat act cu suprindere de hotărârea Ministerului Finanțelor Publice de respingere a cererii de reautorizare a antrepozitului său fiscal de producție situat pe platforma Petromidia (stația de îmbuteliere GPL Năvodari), situație ce a condus la revocarea autorizației curente de antrepozit fiscal. Compania este parte a grupului KMG International, iar în cadrul punctului de lucru respectiv desfășura în principal activități de îmbuteliere gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru uz casnic (butelii aragaz). În acord cu prevederile legale, compania și-a suspendat de ieri (joi n.r.) după amiază activitățile de producție și comercializare aferente punctului de lucru din Năvodari, autoritatea vamală teritorială aplicând sigilii pe instalațiile de producție", se precizează într-un comunicat al companiei transmis AGERPRES..

În același timp, compania precizează că vânzarea produselor aflate în stoc este blocată, iar valorificarea acestora se va putea realiza doar cu acordul autorității vamale teritoriale.

Decizia Comisiei de autorizare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice a fost adoptată în ședințele din datele de 21 aprilie și 19 mai 2016, aceasta fiind comunicată companiei în data de 25 mai.

Potrivit sursei citate, Rompetrol Gas a început încă din 2010 demersurile legale pentru reînnoirea autorizației de antrepozit fiscal a acestui punct de lucru, însă aceste demersuri au fost îngreunate de situația unor active utilizate de Rompetrol Gas în cadrul procesului de producție, proprietate a Rompetrol Rafinare și care au făcut obiectul deciziei ANAF din 10 septembrie 2010, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor imobile, mobile și deținerile ale Rompetrol Rafinare.

"Cu toate că în cursul lunii aprilie 2016 a fost obținută ridicarea parțială a sechestrului asigurator instituit de ANAF în 2010 pe aceste active (urmare a prezentării de către Rompetrol Rafinare a garanțiilor corespunzătoare, conform legii) aceste bunuri au făcut recent obiectul noului sechestru asigurator instituit de DIICOT în data de 9 mai pe bunurile imobile, mobile și deținerile Rompetrol Rafinare, situație ce a împiedicat finalizarea favorabilă a demersurilor Rompetrol Gas", menționează compania.

În aceste condiții, Rompetrol Gas a anunțat că își va onora angajamentele față de clienții săi din zona Dobrogea prin suportarea costurilor de aprovizionare de la punctul său de lucru din Bacău.

Rompetrol Gas a deschis în 2008 și 2010 stații de îmbuteliere la Arad și Bacău, investiția totală s-a ridicat la 21 milioane dolari și a permis crearea a 150 de noi locuri de muncă.

În acest context, compania va încerca să ia toate măsurile legale pentru protejarea angajaților săi de această decizie, în condițiile în care, vineri, cei 30 de angajați ai stației din Năvodari urmau să încarce gazul petrolier lichefiat produs de rafinăria Petromidia în peste 1.000 de butelii, "produse purtătoare de TVA și alte taxe".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…