Activitatea preşedinţiei israeliene, suspendată din cauza coronavirusului

Activitatea preşedinţiei israeliene, suspendată din cauza coronavirusului

Activitatea în cadrul administraţiei preşedintelui israelian Reuven Rivlin a fost suspendată duminică şi sediul preşedinţiei a fost dezinfectat după ce un angajat a fost confirmat cu noul coronavirus, informează agenţia EFE.

''Sâmbătă, (reşedinţa oficială a preşedinţiei) Beit HaNasi a fost informată că unul dintre angajaţii săi a fost testat pozitiv pentru coronavirus. În urma anunţului, se desfăşoară consultări cu Ministerul Sănătăţii cu privire la plasarea altor angajaţi în carantină şi asupra implicaţiilor pentru preşedintele Rivlin'', în vârstă de 80 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei.

Ulterior acestei declaraţii, biroul preşedintelui Reuven Rivlin a anunţat că nu va fi nevoie ca acesta din urmă să intre în carantină, întrucât nu a fost contact al persoanei infectate, dar se continuă ancheta epidemiologică. Agenda preşedintelui pentru duminică, zi lucrătoare în Israel, a fost reprogramată.

Şi la oficiul premierului Benjamin Netanyahu au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19 trei persoane, toate din rândul echipei de securitate, dar nici şeful guvernului nu a intrat în carantină pentru că nu a fost considerat contact al acestora. Premierul a efectuat mai multe teste pentru coronavirus, care de fiecare dată au fost negative.

Netanyahu a avertizat sâmbătă că numărul noilor infecţii nu a scăzut, în Israel fiind zilnic confirmate circa 200 de noi cazuri de COVID-19, şi a cerut populaţiei să respecte măsurile preventive, inclusiv portul măştii. Dar el a asigurat că va continua redeschiderea economiei după ce în ultimele luni s-au aplicat măsuri severe de limitare a răspândirii virusului, care în această ţară a infectat circa 18.000 de persoane, dintre care circa 300 au decedat.

Luna trecută Israelul a început relaxarea restricţiilor antiepidemice, dar frontierele rămân închise pentru străini, iar israelienii reveniţi în ţară sunt obligaţi să rămână două săptămâni în autoizolare sau carantină.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu