Activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului

Activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului

Activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, acestea consemnând cel mai mare recul în categoria serviciilor de piaţă prestate populaţiei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, activitatea în sectorul jocurilor de noroc şi al altor activităţi recreative s-a redus cu 39,3% în perioada menţionată, iar activităţile hotelurilor şi restaurantelor au scăzut cu 36%.

Potrivit datelor INS, în sectorul serviciilor de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare activitatea s-a redus cu 26,2%, în timp ce activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană "au căzut" cu 20,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pe serie ajustată a scăzut cu 34,4% comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro