Actorul care a emigrat în anii ’90 în Statele Unite. Memorabilele roluri în care a jucat Constantin Diplan VIDEO

Actorul care a emigrat în anii ’90 în Statele Unite. Memorabilele roluri în care a jucat Constantin Diplan VIDEO

Constantin Diplan, unul din cei mai îndrăgiți actori români, a dispărut din lumea filmului românesc după Revoluție. Astăzi, împlinește 86 de ani.

Ion Besoiu și Constantin Diplan

Constantin Diplan s-a născut la 10 mai 1937, în București. A intrat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București la a doua încercare, împreună cu Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Marian Hudac, Camelia Zorlescu.

În anul 1963 a fost repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureș și a înființat, alături de colegii de promoție, secția de limba română a acestui teatru. S-a transferat apoi la Teatrul Național din București.

Constantin Diplan

Constantin Diplan

Debutul în cinematografie a avut loc în 1966, cu filmul „Ultima noapte a copilariei“. Au urmat filme celebre: „Iarna bobocilor“, „De ce trag clopotele, Mitica? “, „Buletin de București“, „Declarație de dragoste“, „Secretul lui Nemesis“, „Cuibul de viespi“, „Duminica în familie“.

În anul 1990 a emigrat in Statele Unite. S-a mai întors în țară și a jucat în „Oglinda“ (1993), Călătorie de neuitat (1994).

Constantin Diplan locuiește în prezent în Montgomery Village, Montgomery County, statul american Maryland.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…