Actorul Ion Besoiu suferea de inimă; a decedat în urma celui de al treilea infarct

Actorul Ion Besoiu suferea de inimă; a decedat în urma celui de al treilea infarct

Actorul Ion Besoiu era cardiac și a decedat se pare în urma celui de al treilea infarct, în ciuda eforturilor medicilor de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu' din București, unde era internat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Adrian Besoiu, nepotul actorului.

* A murit Ion Besoiu

Întrebat dacă confirmă faptul că Ion Besoiu ar fi murit în urma celui de al treilea infarct, Adrian Besoiu a explicat că aceasta ar fi cauza, deși a beneficiat de o îngrijire medicală deosebită. "Așa se pare. (...) A beneficiat de o îngrijire ieșită din comun. Medicul care s-a ocupat direct de el, personal, e cel mai bun prieten al meu și finul meu. S-a ocupat ca de tatăl lui. (...) Inima nu a mai putut să bată și nu a mai avut contractilitate. I s-a făcut injectabil niște soluții special aduse, care măresc contractilitatea inimii. Nu a mai avut putere, nu a mai asimilat. În momentul în care inima nu mai poate să bată, se produce insuficiența cardiacă, prin mici infarcturi", a spus acesta.

Ion Besoiu era cardiac, asemenea tatălui și fratelui său, potrivit nepotului de la Sibiu.

"El toată viața a fost bolnav de inimă. La mine în familie, bunicul meu, tatăl meu și el, toți au murit de inimă. Toți au fost cardiaci", mărturisește Adrian Besoiu.

Actorul Ion Besoiu fusese salvat de medicii cardiologi din București, de mai multe ori, încă din martie 2016, de când era mai mult internat în spitale.

"Finalul cardiac era de așteptat. Avea un stent pe inimă (...) a avut două stenturi pe picioare. De anul trecut, din martie a stat numai prin spitale. A fost scos de câteva ori din situații critice, tot de medicii aceștia. Eram pregătit, starea lui se degradase vertiginos de anul trecut", a mai spus Adrian Besoiu.

Actorul Ion Besoiu va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu din București, potrivit nepotului.

"Va fi înmormântat la București. A fost un om de mare spiritualitate, a fost un om de mare cultură în primul rând, a avut o lectură greu de egalat în lumea asta a actorilor. Și-a trăit viața, a iubit viața, s-a bucurat de ea", a arătat Adrian Besoiu.

Actorul s-a născut la 11 martie 1931, la Sibiu, unde a absolvit Academia de Teatru și Muzică. A debutat pe scena Teatrului de Stat din Sibiu. Ion Besoiu a primit în 2013 titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu.

AGERPRES / (A — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”