Actorul Matthew McConaughey nu-şi prezintă, deocamdată, candidatura pentru funcţia de guvernator al Texasului

Actorul Matthew McConaughey nu-şi prezintă, deocamdată, candidatura pentru funcţia de guvernator al Texasului

Actorul american Matthew McConaughey, cunoscut mai ales pentru rolul său în The Hangover (Marea mahmureală), a declarat - duminică - că nu intenţionează "pentru moment" să candideze la postul de guvernator al statului Texas, după mai multe luni de speculaţii despre posibila sa intrare în politică, potrivit AFP.

Perspectiva unei candidaturi a actorului, în vârstă de 52 de ani, a entuziasmat unele cercuri de stânga care nu sunt de acord cu politica actualului guvernator republican Greg Abbot, a cărui lege extrem de restrictivă privind avorturile este contestată în prezent la Curtea Supremă a SUA.

"Ca puşti născut în micul oraş Uvalde (în Texas), nu mi-a trecut niciodată prin cap că s-ar putea ca într-o zi să iau în considerare deţinerea unei responsabilităţi politice", a afirmat Matthew McConaughey, deţinătorul unui Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în 2014 pentru performanţa sa în "Dallas Buyers Club".

"Este o cale ce intimidează şi care inspiră, la care am de reflectat. Este de asemenea o cale pe care aleg să nu apuc pentru moment", a adăugat el într-un mesaj online.

Unele sondaje au anticipat că Matthew McConaughey s-ar putea descurca mult mai bine în faţa lui Greg Abbot decât candidatul democrat Beto O'Rourke, fost candidat la alegerile primare democrat în vedere prezidenţialelor.

Greg Abbott vizează un al treilea mandat la scrutinul prevăzut pentru noiembrie 2022. Termenul-limită de depunere a candidaturilor a fost stabilit pentru 13 decembrie.

La începutul lunii noiembrie, Matthew McConaughey a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu acordat AFP de la reşedinţa sa din Austin, că ar putea lua în considerare depunerea candidaturii la funcţia de guvernator al statului Texas. "Este o cale posibilă", a spus el atunci.

Actorul s-a caracterizat ca un "centrist agresiv", adăugând: "Nu pentru că e locul unui mare compromis, ci pentru că este locul unde trebuie să fii în raport cu stânga şi dreapta. Este o poziţie temerară, a celor care nu se supun înregimentărilor".

Într-o înregistrare video difuzată duminică, Matthew McConaughey susţine că felul în care percepe el statul şi politica naţională l-a învăţat că "noi avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm, că viaţa noastră politică trebuie să aibă un nou obiectiv, că avem fracturi care nu se vindecă".

El s-a angajat să utilizeze mai degrabă timpul său pentru a susţine iniţiative şi fundaţii "care deschid căi oamenilor pentru a reuşi în viaţă". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”