Actorul Ryan Grantham din „Riverdale” a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a omorât mama

Actorul Ryan Grantham din „Riverdale” a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a omorât mama

Actorul canadian Ryan Grantham, cunoscut pentru rolul din „Riverdale”, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020, scrie BBC.

Foto Profimedia

Tânărul de 24 de ani l-a interpretat pe Jeffery Augustine în drama adolescentină „Riverdale”. El a fost condamnat miercuri la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Vancouver, pledând vinovat de crimă de gradul doi, după ce a fost acuzat inițial de crimă de gradul I.

Actorul a recunoscut că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce cânta la pian în casa lor, la nord de Vancouver, a transmis tribunalul.

De asemenea, procurorii au spus că el a complotat și pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau.

„Mi-am ucis mama”

Ryan Grantham, a realizat un videoclip filmat cu camera lui Go-Pro după crimă. În imagini se putea vedea corpul mamei sale în timp ce a spus: „Am împușcat-o în ceafă. În clipele de după, ea ar fi știut că sunt eu”.

Tânărul a băut bere și a fumat marijuana timp de mai multe ore după crimă. Ulterior, a împachetat trei pistoale, muniție și 12 cocktail-uri Molotov pe care le-a pus în mașină, precum și lucruri necesare pentru camping. El avea asupra lui și o hartă cu traseul către reședința Rideau Cottage a premierului Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, înainte de a se întoarce și a merge la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama”.

Judecătorii au mai auzit că Ryan Grantham s-a gândit să comită un act de violență în masă la Podul Lions Gate din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde fusese student.

Grantham a fost în arest în ultimii doi ani și jumătate, au declarat oficialii de aplicare a legii din Vancouver pentru Deadline și participă la un program de sănătate mintală de la arestarea sa.

În timpul procesului, avocații săi au susținut că se lupta cu anxietatea și depresia clinică și și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora în lunile care au precedat de la uciderea mamei sale.

El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată în primii 14 ani ai condamnării pe viață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro