Actorul Tom Hanks, premiat pentru rolul său în popularizarea istoriei americane

Tom Hanks a câștigat Records of Achievement Award din acest an pentru rolurile sale din filme ca "Saving Private Ryan", "Apollo 13" și "Bridge of Spies" care reflectă istoria SUA, a anunțat luni Fundația arhivelor naționale, relatează Reuters.

Hanks, în vârstă de 61 de ani, va primi distincția, acordată persoanelor care au contribuit prin activitatea lor la popularizarea istoriei SUA, în cadrul unui eveniment de la 21 octombrie de la Muzeul arhivelor naționale din Washington, a precizat într-un comunicat organizația non-profit.

Actorul, dublu laureat al premiului Oscar, care a fost anul trecut una dintre cele 21 de persoane distinse cu Medalia prezidențială a libertății, cea mai înaltă distincție civilă din SUA, a declarat că este încântat să participe la eveniment.

"O parte din meseria mea a fost mereu nu foarte departe de cea a unui istoric, aceea de a înțelege că fac parte din efortul de documentare a condiției umane și a ideii americane, chiar și în poveștile cele mai caraghioase", a adăugat el într-un comunicat.

Tom Hanks a apărut în numeroase filme bazate pe evenimente istorice, precum drama din cel de Al Doilea Război Mondial "Saving Private Ryan" și thrillerul "Catch Me If You Can", bazat pe povestea adevărată a escrocului Frank Abagnale.

Cel mai recent Hanks a jucat rolul principal din "Sully", bazat pe povestea reală din 2009 a aterizării de urgență pe râul Hudson a pilotului Chesley Sullenberger.

El a fost, de asemenea, producător executiv, regizor și co-scenarist al miniserialului de televiziune din 2001 despre Al Doilea Război Mondial "Band of Brothers".

"El a luptat în Al Doilea Război Mondial (atât în teatrul din Europa, cât și în cel din Pacific), a negociat pentru SUA în timpul Războiului Rece, a luptat în Vietnam, a lucrat în Congres și a condus programul spațial", a declarat David Ferriero, membru în consiliul de administrație al Fundației arhivelor naționale.

În trecut, premiul i-a fost decernat și regizorului Steven Spielberg, care a regizat filme ca "Saving Private Ryan" și "Bridge of Spies", iar în curând se va afla la timona unei producții despre documente scurse în presă de la Pentagon.

Premiul a mai fost câștigat și de istoricul Ron Chernow, câștigător al premiului Pulitzer, regizorul de teatru și film Thomas Kail sau compozitorul Lin-Manuel Miranda.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc