Actrița de 68 de ani care a stârnit indignare după ce a apelat la o mamă surogat

Actrița de 68 de ani care a stârnit indignare după ce a apelat la o mamă surogat

Actrița spaniolă Ana Obregón a fost criticată după ce a dezvăluit că a avut o fetiță prin mamă surogat în SUA, la vârsta de 68 de ani, relatează BBC.

FOTO: Instagram

Obregón este cunoscută mai ales pentru că a jucat în mai multe seriale spaniole.

Fiul și unicul ei copil a murit de cancer în 2020, la vârsta de 27 de ani, iar de atunci a vorbit despre lupta de a trece peste acest eveniment și neputința de a-și continua viața.

Spania a interzis toate formele de maternitate surogat, dar părinții pot adopta copilul atunci când se întorc în țară.

Maternitatea surogat este atunci când o femeie este de acord să poarte și să dea naștere unui copil în numele altei persoane. Adesea, dar nu întotdeauna, acest lucru se face în schimbul unor sume de bani.

Fotografia care a stârnit controverse

Obregón - care, de asemenea, și-a pierdut ambii părinți după moartea fiului ei - a fost fotografiată pe coperta revistei ¡Hola! la începutul acestei săptămâni în fața unui spital din Miami, purtând în brațe un nou-născut.

„O rază de lumină, plină de iubire a venit în întunericul meu. Nu voi mai fi niciodată singură. SUNT DIN NOU ÎN VIAȚĂ”, a scris ea pe Instagram.

Postarea sa a declanșat o dezbatere pe rețelele de socializare.

Miniștrii Spaniei, indignați de gestul actriței

Ministrul Educației, Pilar Alegría, a numit imaginea lui Obregón părăsind spitalul „dantescă”, făcând referire la călătoria prin infern a scriitorului italian.

Ministrul Egalității, Irene Montero, a declarat că această măsură este „o formă de violență împotriva femeilor” și a adăugat că există o „prejudecată clară a sărăciei” a femeilor care devin mame surogat pentru că au nevoie de bani.

„Aceasta nu este o mamă surogat, ci închirierea unui uter care, după cum știm, este o practică ilegală în Spania”, a mai adăugat ea.

„Corpurile femeilor nu ar trebui nici cumpărate, nici închiriate pentru a satisface dorințele cuiva”, a declarat ministrul Felix Bolaños.

Însă Cuca Gamarra - numărul doi în Partidul Popular conservator - a fost mai prudentă, afirmând că subiectul trebuie abordat prin intermediul unor „dezbateri profunde și senine, deoarece atinge multe chestiuni morale, etice și religioase”.

Guvernul de coaliție condus de socialiști a ajuns la putere în Spania în urmă cu aproape cinci ani și a făcut din drepturile femeilor unul dintre domeniile sale cheie de politică.

La începutul acestui an, a impus restricții mai stricte în ceea ce privește maternitatea surogat, interzicând publicitatea pentru agențiile de surogat.

Aceasta identifică maternitatea surogat ca fiind o formă de violență împotriva femeilor, catalogând în același mod orice „exploatare reproductivă”, sarcina forțată și avortul forțat, sterilizarea forțată sau contracepția forțată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”