Actriţa Sally Field a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actriţa Sally Field a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actriţa americană Sally Field a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, luni, la peste 30 de ani după ce a câştigat primul ei premiu Oscar din carieră, cu rolul din filmul "Norma Rae".

Actriţa Sally Field a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

În timpul ceremoniei de dezvelire a stelei care îi este dedicată, Sally Field, în vârstă de 67 de ani, a glumit pe seama succeselor şi nereuşitelor din cariera ei cinematografică de 50 de ani: "Am profitat de pe urma succeselor şi am încercat să învăţ din eşecuri".

"Am jucat o scenă de iubire cu un pelican... dar am jucat şi într-o scenă de dragoste cu Paul Newman!", a adăugat, amuzată, Sally Field.

Steaua dedicată vedetei americane este cea de-a 2.524-a de pe Walk of Fame din Hollywood.

Sally Field poate fi văzută în această perioadă pe marile ecrane în filmul "Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2", în care o interpretează pe mătuşa personajului principal, Peter Parker.

Acest lungmetraj a avut premiera mondială pe 2 mai, inclusiv în cinematografele din România.

Sally Margaret Field, născută pe 6 noiembrie 1946, este o actriţă americană, cântăreaţă, producătoare, regizoare şi scenaristă. În fiecare deceniu din cariera ei impresionantă, Sally Field s-a remarcat în numeroase producţii cinematografice şi de televiziune, precum "Gidget", "The Flying Nun", "Sybil", "Smokey şi Bandit/ Smokey and the Bandit", "Norma Rae", "Locuri în inimă/ Places in the Heart", "Magnolii de oţel/ Steel Magnolias", "Numai cu fiica mea/ Not Without My Daughter", "Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit / Mrs. Doubfire", "Forrest Gump" şi filmele din franciza "The Amazing Spider-Man".

Actriţa americană a câştigat două premii Oscar, cu rolurile din filmele "Norma Rae" şi "Places in the Heart", două Globuri de Aur pentru aceleaşi roluri şi a primit trei premii Primetime Emmy cu rolurile din serialele de televiziune "Sybil", "E.R." şi "Brothers & Sisters". Sally Field a fost recompensată şi de Sindicatul actorilor americani şi a câştigat un premiu de interpretare la Festivalul de la Cannes alături de colegii ei din distribuţia filmului "Norma Rae".

În 2013, interpretarea personajului Mary Todd Lincoln din filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, i-a adus acesteia nominalizări la premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar la galele Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Sindicatului actorilor americani.

Sally Field a devenit membru al Academiei de film americane în 2013.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei