Actul fondator al României Lor. Azi s-a născut Republica Borfașilor

Actul fondator al României Lor. Azi s-a născut Republica Borfașilor

Marcați cu negru în calendar data de 2 iulie, ziua când, sub privirile unui popor sleit, au transformat România dintr-un stat de drept într-o țară strâmbă. De astăzi știm exact cine poate fura din bani publici, în ce condiții, cât timp și ce instrumente mai au procurorii la dispoziție să-i dovedească pe încuiații care n-au înțeles din prima ce trebuie să facă pentru a nu fi prinși niciodată, scrie jurnalistul Dan Tăpăladă pe   G4Media.ro .

 Republica borfașilor se naște astăzi, sub ochii noștri, iar la zidirea ei muncesc neobosit de aproape doi ani Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader. Ei sunt părinții fondatori, vizionarii, cei care au inventat șperaclul, cheița de evadare din lumea guvernată de legi și reguli fixe.

Un dublu infractor, un fost procuror transformat în avocatul hoților din politică și un acuzat de mărturie mincinoasă achitat în primă instanță au rescris Codul Penal, îngrozind 12 ambasade și tot atâtea țări occidentale.

După câteva întâlniri de taină, Liviu Dragnea și Tudorel Toader au rafinat atât de bine abuzul în serviciu încât n-a mai fost nevoie de nici un prag pentru a scăpa toată turma. Ministrul Justiției nu-ți cere să nu furi, ci să nu furi ciobănește, pe față, pentru tine și familia ta. Fură mai discret, cu mâna altuia, să nu se vadă și să nu se simtă.

Ministrul Justiției nu-ți cere să nu furi niciodată, ci să nu furi ostentativ, la birou, în timpul orelor de program. Ai suficient timp liber să te ocupi pe îndelete, seara, la un șpriț, de șpăgi și aranjamente. Ministrul justiției nu-ți cere să nu minți, ci te apără de cei care te prind cu minciuna. Ajută-ți aproapele nu înseamnă neaparat favorizarea infractorului, dacă asta se întâmplă prin emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative.

Pe scurt, o țară membră NATO și UE răstoarnă tot ce știți despre lumea civilizată legalizând furtul.

Decalogul borfașilor, scris la partid și trimis la ministerul justiției, mai are un pas și devine lege. Cam prin 4 iulie, de ziua Americii, vor sărbători și ei libertatea care, pe limba lor, se numește liberare. Cam pe atunci vor vota în Parlament modificările la Codul Penal, actul fondator al României Lor, în care noi, ceilalți, ne vom simți prizonieri, captivi sau vom pleca dacă nu luptăm acum.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei