Acuzat de hărțuire sexuală, un om politic austriac a demisionat

Acuzat de hărțuire sexuală, un om politic austriac a demisionat

Un om politic austriac, Peter Pilz, liderul unei platforme antisistem care a câștigat mai multe mandate în parlament, a demisionat sâmbătă din postul de deputat și din fruntea formațiunii sale, după ce la adresa sa au fost formulate acuzații de hărțuire sexuală, informează AFP.

"Am pledat întotdeauna în favoarea unor criterii stricte și aceste criterii mi se aplică și mie", a insistat Pilz într-o declarație.

Anunțul vine după ce săptămânalul Falter l-a acuzat că are un comportament sexual nepotrivit. O tânără femeie a declarat publicației că în 2013, Peter Pilz, amețit bine de băutură, ar fi pipăit-o în timpul unui forum care se desfășura la Alpbach, în vestul țării. "Mâinile lui umblau peste tot", a declarat femeia, potrivit sursei citate.

Doi dintre participanții la forum au sfârșit prin a-l îndepărta pe Peter Pilz, a mai spus femeia.

În ceea ce-l privește, politicianul austriac a declarat că nu-și mai amintește incidentul, dar că ia "foarte în serios" acuzațiile.

În schimb, Peter Pilz a respins declarațiile unei membre a Verzilor, care l-a acuzat săptămâna trecută că a pipăit-o în nenumărate ocazii, pe când Pilz era încă membru al acestei formațiuni, și și-a anunțat intenția de a o acționa în judecată pe femeie.

În vârstă de 63 de ani, Peter Pilz este un om politic cu state vechi pe scena politică austriacă. În 1986, a fost unul dintre cofondatorii Verzilor, formațiune pe care a părăsit-o în această vară pentru a conduce o listă antisistem, "lista lui Pilz", la alegerile anticipate de luna trecută, unde a obținut patru mandate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”