Adevăratul sondaj pe București! Firea și Tudorache nu folosesc sigla PSD

Adevăratul sondaj pe București! Firea și Tudorache nu folosesc sigla PSD

Cei mai importanți candidați ai PSD la alegerile locale, Gabriela Firea (candidat la Primăria Capitalei) și Dan Tudorache (candidat la Primăria Sector 1) apar în banner-ele și afișele de campanie fără sigla PSD. Nu este nici întâmplare, nici scăpare.

 Cei doi încearcă să se delimiteze de PSD care a luat un scor slab la alegerile prezidențiale și la cele europarlamentare, ambele ținute anul trecut.

La alegerile europarlamentare, PSD a obținut în București doar 16% din voturi. Cu un asemenea procent, Firea și Tudorache ar pierde alegerile pentru primar.

La alegerile pentru funcția de președinte al României, PSD a obținut la București (prin Viorica Dăncilă) doar 18%. Cu un asemenea procent, Firea și Tudorache ar pierde alegerile pentru primar.

La nivel național, în toate sondajele, PSD nu depășește 25%, scor insuficient celor de mai sus pentru a obține un nou mandat de primar.

Gabriela Firea are, deocamdată, puține panouri publicitare în București: câteva pe Calea Victoriei, pe Magheru (centru) și în Piața Obor (zonă populară). Panourile nu au și figura doamnei Firea, ci doar slogane care conțin cuvântul FIREA scris cu roșu. Uneori folosind jocuri de cuvinte, mesajele primarului general nu au legătură cu administrarea orașului, ci se concentrează pe ideea că Gabriela Firea este din rândul oamenilor, alături pe ei.

Pe Calea Victorie găsim un banner uriaș, cât un bloc pe care scrie „Familia este în Firea oamenilor”, fără nicio legătură cu ce are de făcut un primar de București – de exemplu să asigure oamenilor apă caldă și căldură non stop.

În spate, la guvern, același banner cu mesajul de mai sus.

La Obor, avem același mesaj de parcă ne-ar pregăti de referendumul pentru familie, nu de alegeri la primărie.

Aproape de Piața Romană, un joc de cuvinte simplist „Forța, Iubire, Rezultate, Eficiență Adevăr Oamenilor” pe un panou pus deasupra unui trotuar crăpat și vălurit.

Daniel Tudorache a aruncat PSD de pe toate afișele sale

Sectorul 1 este plin de afișele primarului în funcție Dan Tudorache. El candidează din partea PSD deși pe niciun afiș nu apare sigla partidului. Tudorache se înfățișează ca un patriarh, ca un tătuc al sectorului care, astfel, rezolvă probleme ce nu au elgătură cu administrația sa.

„În centrul faptelor bune, dau totul pentru sănătatea ta”, zice metaforic Tudorache. Nu e clar ce oferă primarul pentru ca electoratul să se facă bine.

„În centrul faptelor bune, copiii noștri cresc frumos”, iarăși un slogan fără legătură cu treaba lui Tudorache la primărie.

Tot „în centrul faptelor bune”, de pe un alt afiș, Tudorache zice că „dezinfectăm gratuit blocul”.

Poate cel mai stupefiant slogan este „Modernizez toate lifturile”. După 4 ani de mandat, Tudorache intră în campanie cu o promisiune de forță.

Apoi, primarul știe că „suntem 254.074 de oameni buni”. O utopie, dar, sigur, dacă votăm PSD toți suntem buni.

 SURSA:  Newsweek România


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /