ADEVĂRUL despre România îl spune omul ăsta, nu DEMENTUL de Dragnea!

ADEVĂRUL despre România îl spune omul ăsta, nu DEMENTUL de Dragnea!

ADEVĂRUL despre România îl spune omul ăsta, nu DEMENTUL de Dragnea!

Citiți textul scris de  Reportaje-live :

„Oare voi intelegeti? Nu mai sunt oameni angajabili! Zero, Nul, Stop. Nu are legatura cu salariile ci in primul rand cu lipsa fizica a oamenilor. Sunt orase si sate intregi in care au ramas batranii. Fara panica, fara emotie realitatea este ca in 6 luni Romania se blocheaza complet daca statul nu ia niste masuri urgente legate de piata muncii.

1. Cresterea varstei de pensionare si anularea pensiilor speciale. Imi pare rau dar e musai. O fac si rusii pentru ca altfel intra in colaps. Dezechilibrele bugetului pensiilor sunt enorme.

2. O noua lege pentru contractele part time fara impozitari stupide. Este nevoie de o lege care sa incurajeze piata aceasta. Obligatoriu.

3. Deschiderea pietei muncii pentru alte tari cu prioritate pentru Moldova, Ucraina, Serbia si Vietnam/Nepal. A se evita tarile musulmane. Nu vrem sa umplem Romania cu islamisti. Vietnamezii au o cultura foarte faina si chill si sunt muncitori. Legat de Moldova, Ucraina Serbia...ei sunt exact ca noi. Fratilor cand spun deschidere inseamna deschidere. Fara bariere la angajare personal calificat! Fara plafonari stupide si birocratie inutila. Oricum dureaza 4-6 luni pana poti aduce un angajat din afara. Procesul trebuie sa fie smooth.

4. Cresterea numarului de ore suplimentare legale. Da o sa sariti in sus. O face si Ungaria si nu de tampiti. Din pacate e un rau necesar.

5. O masura foarte draga mie care cred ca mai reduce plecarile in masa. Impozite ZERO pe munca pentru tinerii pana in 27 de ani. Adica statul intoarce banii din taxele pe munca catre aceasta categorie direct pe card odata la 6 luni dupa ce se cumuleaza 6 luni de munca intr-un an indiferent de cate joburi a schimbat tanarul. Intelegeti de ce la 6 luni?

6. Redus cu 35-40% numarul bugetarilor in 2-3 ani, treptat si corelat cu digitalizarea. O masa imensa de forta de munca este blocata de stat. Inacceptabil. Si nu imi spuneti ca nu ai de unde cand primaria Bucurestiului are de 10 ori mai multi angajati decat a Berlinului. Desfiintate secretariate, directii, regii, politia locala, jandarmeria, companii de stat falimentare si inutile. Va rog retineti e musai ca statul sa depresurizeze cu minim 400k de bugetari concediati piata muncii.

7. Impozite pe munca zero 1-2 ani pentru toti romanii ultracalificati care se reangajeaza in Romania (pot fi definite anumite calificari gen medicina, instalatori, electricieni, IT-isti etc) Este vorba despre romanii care fac dovada ca au lucrat angajati minim 2 ani angajati in strainatate.

8. Taiat ajutoarele sociale imediat pentru toti cei care refuza un loc de munca de doua ori.

Sunt niste masuri absolut necesare daca nu vrem sa intram in colaps. Mai sunt si altele poate dar credeti-ma ca fara ele suntem praf intr-un an de zile.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...