Adevăruri pe care nu le spune nimeni despre PSD. Salariile au crescut, pensiile vor crește, România va prospera

Da, titlul îi va enerva pe toți cei care văd în PSD bau-baul care va îngropa România în negura istoriei. Care va transforma țara într-un rai al infractorilor cu gulere albe. Care va duce România pe buza prăpastiei economice. Lucrurile, dincolo de interese politice și de grup, nu stau deloc așa.

Cu sau fără Dragnea la butoane, cu sau fără penali agitând proiecte de lege sinistre, PSD a crescut salariile pentru peste două milioane de familii. Și va crește și pensiile. An de an. Și nu va îndatora țara, așa cum și noi de multe ori am spus-o aici pe site. Chiar dacă va folosi o șmecherie și va lua grosul de bani-se aude că în jur de 20 de miliarde- pentru investiții prin Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare. Chiar dacă a folosit un rapt pentru a echilibra pe termen scurt fondul de pensii micșorând contribuțiile de la privat.

Nu a vândut iluzii. Salariile mărite sunt deja pe carduri. Și, chiar dacă a mai crescut inflația, diferența este enormă.

Da, sunt siniștri, au coborât standardele bunului-simț minimal în privința celor puși să administreze ministerele, instituțiile statului. Și-au pus șoferii, secretarele, țiitoarele din tinerețe, proxy-urile. Însă profită din plin de un moment de grație al economiei mondiale. De miile de investiții străine făcute în România în ultimii zece ani. De cei trei ani și jumătate de guvernare Ponta. Când în România s-au restabilit toate echilibrele macroeconomice.

Iar în plan politic profită și vor profita din plin de degringolada totală în care se află așa-zisa Opoziție. Și este greu de crezut că imaginile din acest tablou se vor schimba esențial în următorii 2-3 ani.

Dragnea va fi eliminat în curând. O știe și el. Mai mult ca oricare dintre noi. Însă de-abia de atunci încolo PSD va începe să recupereze și electoral ce-a pierdut în ultimul an de zile.

Cine nu vede lucrurile acestea nu este neghiob, dar vrea cu tot dinadinsul să rămână orb. După părerea noastră, singurul care privește tabloul cu realism este președintele.

NOTĂ: Acest articol nu este un pamflet. Și nici o schimbare a orientării editoriale la Comisarul.ro. Însă, din când în când, un duș rece nu strică...


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț