Administraţia de Meteorologie din Ucraina anunță o iarnă mai blândă decât în mod normal în țară

Administraţia de Meteorologie din Ucraina anunță o iarnă mai blândă decât în mod normal în țară

Administraţia de Meteorologie din Ucraina a elaborat, joi, o prognoză conform căreia această iarnă va fi mai blândă decât în mod normal în țară, oferind un strop de speranță locuitorilor care se confruntă cu pene de curent în urma bombardamentelor rusești asupra instalațiilor energetice, relatează Reuters, conform Agerpres .

Administraţia de Meteorologie din Ucraina anunță o iarnă mai blândă în țară. Foto: Arhivă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în această săptămână că atacurile rusești lansate după 10 octombrie au distrus circa o treime din centralele electrice din Ucraina, iar țara se confruntă cu pene de curent pe măsură ce au loc lucrări pentru remedierea situației.

În Ucraina iernile pot fi lungi și grele, dar Administraţia Naţională de Meteorologie a sugerat că temperaturile ar putea fi ușor ridicate decât media în această iarnă.

Se aşteaptă ca temperatura medie pe timpul iernii să fie cu 1-2 grade (Celsius) mai mare decât de obicei ... probabilitatea unor perioade lungi cu vreme foarte rece, cu o temperatură minimă de minus 25-30 de grade Celsius, este foarte scăzută în Ucraina”, se arată în postarea publicată de agenție pe Facebook.

Cel mai probabil va exista o răcire semnificativă pe termen scurt, care să dureze 1-5 zile, când temperatura minimă pe timpul nopţii va fi de minus 15-20 de grade Celsius”, a mai adăugat agenţia.

Directorul executiv al companiei energetice ucrainene Naftogaz a afirmat că Ucraina are la dispoziție un volum important de gaz în depozite, dar va avea nevoie de importuri suplimentare din pricina problemelor din sectorul energiei electrice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia