Administrația Trump a sesizat Curtea Supremă a SUA pentru a repune în vigoare ordinul executiv antiimigrație

Administrația Trump a sesizat Curtea Supremă a SUA pentru a repune în vigoare ordinul executiv antiimigrație

Administrația președintelui american Donald Trump a sesizat joi Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii să reia interdicția de călătorie care vizează cetățeni din șase state majoritar musulmane, după ce ordinul executiv al liderului de la Casa Albă a fost blocat de alte instanțe inferioare pe motiv că este discriminatoriu, informează AFP și Reuters.

Administrația de la Washington a depus două cereri în regim de urgență, solicitându-le celor nouă judecători să deblocheze două decizii ale unor instanțe inferioare care au fost împotriva interdicției de călătorie pentru cetățenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, pe o perioadă de 90 de zile, până când SUA implementează un program mai strict de verificare a vizelor.

"Am cerut Curții Supreme să se sesizeze în acest caz important și suntem încrezători în faptul că ordinul executiv al președintelui Trump se încadrează în atribuțiile sale, cu scopul de a apăra securitatea țării și de a proteja poporul nostru de terorism", a explicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului Justiției, Sarah Isgur Flores. "Președintele nu poate accepta să i se impună primirea de persoane care provin din țări care încurajează sau adăpostesc teroriști (...)", a adăugat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…