Administrator de firmă, judecat pentru trafic de influenţă în legătură cu avize de angajare pentru cetăţeni străini

Administrator de firmă, judecat pentru trafic de influenţă în legătură cu avize de angajare pentru cetăţeni străini

Administratorul unei societăţi comerciale a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei femei, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada martie - aprilie, femeia ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 22.200 euro, în schimbul căreia i-ar fi promis acesteia că îşi va exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea unor servicii teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări şi că îi va determina pe aceştia să emită într-un termen scurt avize de angajare pentru 60 de cetăţeni străin i (care nu aveau cetăţenia română, cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European ori cetăţenia Confederaţiei Elveţiene).

În contextul menţionat, anchetatorii arată că la data de 4 aprilie, femeia de afaceri ar fi primit o parte din suma pretinsă, respectiv 16.000 euro şi 10.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”