Adrian Chesnoiu: România este în afara oricărui risc alimentar

Adrian Chesnoiu: România este în afara oricărui risc alimentar

România este în afara oricărui risc alimentar, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, care a adăugat că reuşim să ne asigurăm din producţia internă consumul şi necesarul intern.

"Toată lumea vorbeşte de foamete, de criză alimentară globală. Oameni buni, România nu este la fel ca celelalte state. Producem grâu de trei ori mai mult decât consumăm, producem porumb de patru ori mai mult decât consumăm, la alimentele de bază suntem net producători şi reuşim să ne asigurăm din producţia internă consumul şi necesarul intern, iar lucrurile acestea nu trebuie să ducă într-o altă panică", a susţinut, la Hunedoara, ministrul Agriculturii.

El a menţionat că sunt anumite ţări dependente de cerealele din Ucraina şi Rusia, însă România nu se află într-o astfel de situaţie.

"Sunt anumite continente sau anumite ţări de pe continente - 50 de ţări - care într-adevăr se pot trezi cu probleme din cauza dependenţei faţa de cerealele din Ucraina şi Rusia, dar România nu este în această situaţie", a adăugat şeful MADR.

Anul trecut, România a obţinut o producţie istorică de cereale de circa 34 milioane de tone, din care recolta de grâu a fost de 11 milioane de tone, cea de porumb boabe de 14 milioane de tone, iar producţia de seminţe de floarea-soarelui a depăşit 3,3 milioane de tone. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...