Adrian Năstase: Mingea este acum în terenul coaliției PSD-ALDE și ea trebuie jucată cu seriozitate și competență

Adrian Năstase: Mingea este acum în terenul coaliției PSD-ALDE și ea trebuie jucată cu seriozitate și competență

În urma semnării de către șeful statului, Klaus Iohannis, a decretului privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier, mingea este acum în terenul coaliției PSD - ALDE și ea va trebui jucată cu seriozitate și competență, consideră fostul prim-ministru Adrian Năstase.

"Klaus Iohannis a înțeles că a întins coarda prea mult. De aceea a semnat decretul de desemnare pentru Grindeanu. Urmează o perioadă complicată. În primul rând, stabilirea echipei guvernamentale. Mesajele economice și cele sociale din programul de guvernare au fost bine construite și bine explicate. Rămâne de văzut felul în care va fi elaborată politica noului Guvern în materie de justiție și în materie de politică externă. Din acest motiv, nominalizările pe aceste posturi ne vor indica dacă Guvernul se va implica în aceste zone sau le va lăsa ca 'domenii rezervate' pentru președinte. Aplicarea programului de guvernare are nevoie și de o acțiune susținută a Parlamentului. Mingea este acum în terenul coaliției PSD — ALDE și ea va trebui jucată cu seriozitate și competență", a afirmat Adrian Năstase într-o postare pe blog.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria