Adrian Tonea (SMG): Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene - pentru prima oară la parada de 1 Decembrie

Adrian Tonea (SMG): Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene - pentru prima oară la parada de 1 Decembrie

Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene, cu avioane F18, va participa, în premieră, anul acesta, la parada de 1 Decembrie, a declarat, miercuri, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, Adrian Tonea, cu ocazia repetițiilor pentru paradă, care au avut loc pe terenul de instrucție Ghencea.

"Pentru prima oară participă la parada militară un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene, cu F18. De asemenea, un detașament de transportoare blindate Patria al Poloniei și o serie de autospeciale de transport și evacuare tehnică a Forțelor Terestre. Totodată, o serie de autospeciale de cercetare și de Poliție Militară care aparțin Comandamentului Logistic Întrunit și, nu în ultimul rând, câteva elemente noi de tehnică, de cercetare, intervenție nucleară, biologică și chimică", a spus Tonea.

El a arătat că detașamentele străine din cele 14 țări vor veni la antrenamente începând cu data de 24 noiembrie — o parte din detașamente urmând să participe la antrenamentul general din Piața Arcului de Triumf.

Potrivit lui Adrian Tonea, la parada de 1 Decembrie vor fi mai multe elemente noi — un detașament al Statului Major al Apărării, un detașament al Colegiului Național Militar "Tudor Vladimirescu", reînființat în anul 2016, precum și foarte mulți militari străini.

Prezentă pentru prima dată la o paradă de 1 Decembrie, Onesia Guțanu, din Republica Moldova, elevă în primul an la Școala de poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, s-a arătat emoționată în perspectiva participării la eveniment.

"Îmi doresc să particip la paradă de când am intrat în sistem. Azi a fost prima repetiție și mai urmează câteva, ca să iasă totul perfect. Trebuie să fim perfecți, ca să se vadă bine pentru că ne urmărește o țară întreagă. Emoțiile predomină. Chiar dacă este o repetiție, este prima repetiție", a declarat, pentru AGERPRES, eleva, care se află alături de 27 de colegi la București pentru repetițiile oficiale.

Aproximativ 3.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, precum și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată de Ziua Națională a României, la Arcul de Triumf. Cei peste 300 de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...