AEP: 702 candidați au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale; cuantumul - aproape 50 de milioane lei

AEP: 702 candidați au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale; cuantumul - aproape 50 de milioane lei

Un număr de 702 competitori electorali participanți la alegerile locale din data de 5 iunie au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale, în cuantum total de 49.785.032,28 lei, anunță Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

AEP precizează într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES că termenul de depunere a cererilor a expirat în data de 6 iulie. Conform art. 58 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală.

Potrivit legii, termenul poate fi prelungit cu 15 zile în situația în care pentru verificarea legalității încasărilor și a plăților efectuate în campania electorală sunt necesare declarații și documente suplimentare față de cele prevăzute de legislația în domeniu, mai informează sursa citată.

AEP menționează că va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanțare și destinația contribuțiilor pentru campania electorală.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...