AEP a realizat 'Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului Bucureşti'

AEP a realizat 'Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului Bucureşti'

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a realizat, pentru prima dată în istoria acestei instituţii, "Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului Bucureşti", demers care face parte din seria acţiunilor permanente de deschidere şi transparentizare a finanţării partidelor politice.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, documentul a fost publicat pe site-ul www.finanţarepartide.ro şi poate fi consultat la următorul link: https://finantarepartide.ro/wp-content/uploads/2020/09/R01_1599287477-07-09.pdf.

"Precizăm că, pentru a veni în sprijinul formaţiunilor politice şi, în acelaşi timp, pentru a transparentiza sursa de finanţare provenită din subvenţiile acordate de la bugetul de stat, AEP realizează în prezent un program pilot ce urmează a fi implementat începând cu luna ianuarie 2021", se arată în comunicat.

AEP reaminteşte că, în perioada 2018 - 2020, a implementat Proiectul Argus Integritate, etică, transparenţă, anticorupţie în finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, care a avut drept scop creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, contribuind la implementarea obiectivului 3.5 din cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016 - 2020. La finalizarea Proiectului Argus, specialiştii AEP împreună cu experţi externi, inclusiv din mediul academic, au realizat şi publicat Ghidul bunelor practici privind finanţarea partidelor politice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia