AEP: Competitorii electorali mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari

AEP: Competitorii electorali mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, marți, competitorilor electorali care participă la alegerile parlamentare că mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari, termenul expirând pe 10 noiembrie.

Pe 10 noiembrie, programul de lucru al AEP este între orele 9,00 și 17,00, menționează autoritatea într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Sursa citată amintește că, potrivit Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înregistrarea mandatarului financiar se realizează în intervalul dintre momentul aducerii la cunoștință publică a datei alegerilor și începerea campaniei electorale, aceasta făcându-se publică în presă sau pe site-ul partidului.

Legea prevede că mandatarul financiar primește de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă electorală ale acestora.

Totodată, AEP amintește că, potrivit legii, evidența contribuțiilor și a cheltuielilor pentru campania electorală aparținând partidelor politice și candidaților independenți este organizată exclusiv de către mandatarii financiari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro