AEP: Competitorii electorali mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari

AEP: Competitorii electorali mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, marți, competitorilor electorali care participă la alegerile parlamentare că mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari, termenul expirând pe 10 noiembrie.

Pe 10 noiembrie, programul de lucru al AEP este între orele 9,00 și 17,00, menționează autoritatea într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Sursa citată amintește că, potrivit Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înregistrarea mandatarului financiar se realizează în intervalul dintre momentul aducerii la cunoștință publică a datei alegerilor și începerea campaniei electorale, aceasta făcându-se publică în presă sau pe site-ul partidului.

Legea prevede că mandatarul financiar primește de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă electorală ale acestora.

Totodată, AEP amintește că, potrivit legii, evidența contribuțiilor și a cheltuielilor pentru campania electorală aparținând partidelor politice și candidaților independenți este organizată exclusiv de către mandatarii financiari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!