Aeroflot va returna ruşilor mobilizaţi banii pe biletele de avion achiziţionate

Aeroflot va returna ruşilor mobilizaţi banii pe biletele de avion achiziţionate

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat, joi, că va returna ruşilor mobilizaţi banii pe biletele achiziţionate înainte de anunţul de miercuri dimineață al preşedintele Vladimir Putin, relatează CNN .

Biletele către mai multe zboruri externe s-au epuizat după anunțul lui Putin FOTO Shutterstock

Cetăţenii mobilizaţi care au achiziţionat bilete înainte de 21 septembrie 2022 (inclusiv) au dreptul la o rambursare pentru bilet”, a spus compania aeriană într-un comunicat.

Pentru acest lucru trebuie să îi contactați personal pe cei de unde ați achiziționat biletele şi să prezentați un document care confirmă dreptul de a rezilia contractul şi de a vi se returna fondurile” se mai arată în comunicat.

Biletele pentru zborurile care părăsesc Rusia s-au vândut în câteva ore de la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea parţială, iar preţurile au crescut din cauza numărului redus de bilete disponibile.

Iar la un moment dat au apărut informații , neconfirmate oficial, conform cărora „companiile aeriene rusești au încetat să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția cazului în care aceștia pot face dovada aprobării de călătorie din partea Ministerului Apărării”.

Preşedintele rus a anunţat miercuri că „mobilizare parţială“ a rezerviştilor deschide calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina.

Într-un discurs înregistrat în avans şi adresat naţiunii miercuri dimineaţă, Putin a acuzat Occidentul că încearcă să-i „distrugă“ ţara prin susţinerea Kievului şi a declarat că Rusia trebuie să-i sprijine pe cei din Ucraina care vor să-şi hotărască propriul viitor".

În semn că Rusia se pregăteşte pentru un conflict prelungit, care se poate intensifica, Duma de Stat rusă, camera inferioară a parlamentului, controlată de Kremlin, a votat marţi pentru înăsprirea legilor împotriva dezertării, capitulării, abandonării tehnicii militare pe câmpul de luptă de către trupele ruse. Deputaţii au votat de asemenea pentru introducerea unor eventuale pedepse cu până la 10 ani de închisoare pentru soldaţii care refuză să lupte, potrivit Meduza.io.

Dacă va fi aprobată de către Consiliul Federaţiei (camera superioară), aşa cum se prevede, şi apoi promulgată de Putin, legea va întări prerogativele comandanţilor pe fondul moralului scăzut al trupelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?