Aeronave româneşti şi bombardiere strategice americane de tip B-52, la exerciţiul Allied Sky 2020

Aeronave româneşti şi bombardiere strategice americane de tip B-52, la exerciţiul Allied Sky 2020

Şase aeronave ale Forţelor Aeriene Române, alături de avioane din ţări aliate şi de bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress, au participat vineri la exerciţiul aerian multinaţional Allied Sky 2020.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene Române, exerciţiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei Nord-Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, contribuind, de asemenea, la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii regionale.

În spaţiul aerian românesc, exerciţiul a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană din Statul Major al Forţelor Aeriene şi de Forţele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) şi a inclus misiuni de interceptare şi escortă executate cu aeronave de tip MiG-21 LanceR şi F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress.

Participarea aeronavelor româneşti la acest tip de activităţi permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni şi contribuie la dezvoltarea cooperării multinaţionale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune, precizează sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră