Aeroportul din Hong Kong anunţă că a obţinut un ordin de interdicţie împotriva protestatarilor

Aeroportul din Hong Kong anunţă că a obţinut un ordin de interdicţie împotriva protestatarilor

Aeroportul din Hong Kong a anunţat miercuri că a obţinut un ordin de interdicţie interimar pentru a-i împiedica pe protestatari să-i afecteze operaţiunile, după ciocnirile violente din cursul nopţii dintre poliţie şi demonstranţii pro-democraţie, relatează dpa şi Reuters.

Autoritatea aeroportuară din Hong Kong a anunţat într-un comunicat că a obţinut un ordin "pentru restricţionarea persoanelor de la a împiedica sau a se amesteca în mod ilegal şi cu bună ştiinţă în utilizarea adecvată" a aeroportului.

"Persoanele sunt de asemenea vizate de interdicţia de a participa la orice demonstraţie sau protest", se mai menţionează în comunicat.

Zborurile păreau să se derulează normal miercuri, după două zile de numeroase anulări.

Aeroportul a devenit punctul central al ciocnirilor tot mai violente între poliţie şi protestatari, care ies pe străzile centrului financiar de zece săptămâni.

Marţi au avut loc în aeroport ciocniri violente între miile de protestatari şi forţele de ordine.

Autorităţile aeroportului au anulat sute de zboruri luni şi marţi, după ce tensiunile s-au amplificat, deşi în weekend protestul din terminalul sosiri a fost în mare parte paşnic.

Amplificarea violenţelor suscită preocupări că Beijingul ar putea încerca să potolească protestele din regiunea semiautonomă printr-o intervenţie militară, notează dpa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /