Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 2,8% pe serie brută în primele 10 luni din 2020

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 2,8% pe serie brută în primele 10 luni din 2020

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele 10 luni din acest an faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, respectiv cu 2,1%.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,8%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+21,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+3,4%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,3%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,1%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,2%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,5%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,1%.

Conform INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 0,2%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-7,9%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-3,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,1%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata nespecializat (+8,2%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,6%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,9%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 0,1%.

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-30,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-11,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,4%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-0,9%).

Creşterii au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+18,7%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,3%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+3,1%). Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei