Afganistan: Atentat contra consulatului german de la Mazar-i-Sharif; doi morți și numeroși răniți (media)

Afganistan: Atentat contra consulatului german de la Mazar-i-Sharif; doi morți și numeroși răniți (media)

Consulatul german de la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, a fost joi seara ținta unui atentat soldat, în urma exploziei, cu cel puțin doi morți și numeroși răniți, transmit agențiile internaționale de presă.

Un atacator cu bombă sinucigaș a izbit mașina pe care o conducea de zidul consulatului german, provocând o explozie puternică, a informat media, citată de Reuters.

Cel puțin doi oameni au fost uciși și 60 răniți, inclusiv localnici, unii fiind în stare critică, a scris pe Twitter jurnalistul Bilal Sarwary, citând un doctor local, potrivit Reuters.

DPA citează tot un oficial medical care vorbește despre doi morți și 50 de răniți.

Postul Deutsche Welle, preluat de Reuters, a arătat că atacul sinucigaș cu bombă a fost revendicat de talibani ca răzbunare pentru lovitura aeriană a NATO de săptămâna trecută de lângă Kunduz, in care au murit civili.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 De citit...

4 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…