Afganistan: Două treimi dintre germani se tem de perspectiva unui aflux masiv de refugiaţi (sondaj)

Afganistan: Două treimi dintre germani se tem de perspectiva unui aflux masiv de refugiaţi (sondaj)

Două treimi dintre germani se tem de un aflux major de refugiaţi în urma evenimentelor recente din Afganistan, indică un sondaj realizat de institutul Civey pentru publicaţia Augsburger Allgemeine, informează miercuri DPA.

Astfel, 62,9% dintre germani se declară îngrijoraţi de perspectiva unui val de refugiaţi care ar veni în Germania aşa cum s-a întâmplat în 2015, în timp ce 30% au o opinie diferită în această privinţă.

În prezent, mii de afgani încearcă să părăsească Afganistanul, după ce militanţii talibani au preluat puterea la Kabul, după o ofensivă rapidă de numai câteva săptămâni în întreaga ţară.

Îngrijoraţi de spectrul unui aflux de refugiaţi afgani se declară susţinătorii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD).

Trei sferturi din electoratul blocului conservator CDU-CSU consideră că Germania s-ar putea confrunta cu o situaţie similară celei din 2015, opinie susţinută şi de 38,8% dintre simpatizanţii Verzilor.

În 2015 şi 2016, peste 1,1 milioane de solicitanţi de azil au venit în Germania, mulţi dintre ei sirieni.

Sondajul Civey a fost realizat pe 16 şi 17 august, pe internet, pe un eşantion reprezentativ de 5.002 persoane din Germania. Marja de eroare este de +/-2,5%.

Întrebarea adresată a fost ''În ce măsură sunteţi îngrijorat că situaţia din Afganistan ar putea conduce la o situaţie a refugiaţilor precum cea din 2015 din Germania?''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria