Afganistan: Două treimi dintre germani se tem de perspectiva unui aflux masiv de refugiaţi (sondaj)

Afganistan: Două treimi dintre germani se tem de perspectiva unui aflux masiv de refugiaţi (sondaj)

Două treimi dintre germani se tem de un aflux major de refugiaţi în urma evenimentelor recente din Afganistan, indică un sondaj realizat de institutul Civey pentru publicaţia Augsburger Allgemeine, informează miercuri DPA.

Astfel, 62,9% dintre germani se declară îngrijoraţi de perspectiva unui val de refugiaţi care ar veni în Germania aşa cum s-a întâmplat în 2015, în timp ce 30% au o opinie diferită în această privinţă.

În prezent, mii de afgani încearcă să părăsească Afganistanul, după ce militanţii talibani au preluat puterea la Kabul, după o ofensivă rapidă de numai câteva săptămâni în întreaga ţară.

Îngrijoraţi de spectrul unui aflux de refugiaţi afgani se declară susţinătorii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD).

Trei sferturi din electoratul blocului conservator CDU-CSU consideră că Germania s-ar putea confrunta cu o situaţie similară celei din 2015, opinie susţinută şi de 38,8% dintre simpatizanţii Verzilor.

În 2015 şi 2016, peste 1,1 milioane de solicitanţi de azil au venit în Germania, mulţi dintre ei sirieni.

Sondajul Civey a fost realizat pe 16 şi 17 august, pe internet, pe un eşantion reprezentativ de 5.002 persoane din Germania. Marja de eroare este de +/-2,5%.

Întrebarea adresată a fost ''În ce măsură sunteţi îngrijorat că situaţia din Afganistan ar putea conduce la o situaţie a refugiaţilor precum cea din 2015 din Germania?''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom