Afganistan: Un oficial taliban spune că nu au fost răpiţi străini, dar unii au fost interogaţi

Afganistan: Un oficial taliban spune că nu au fost răpiţi străini, dar unii au fost interogaţi

Talibanii nu au răpit niciun străin, deşi unii dintre ei sunt interogaţi înainte de a putea părăsi Afganistanul, a declarat sâmbătă un oficial al grupării militante islamiste, citat de Reuters.

La doar o săptămână după ce talibanii au pus rapid mâna pe putere în ţara din sudul Asiei, naţiunile occidentale s-au străduit să crească ritmul de evacuări pe fondul haosului şi informaţiilor privind violenţa insurgenţilor.

"Combatanţii noştri vor continua să demonstreze reţinere", a declarat oficialul taliban pentru Reuters cu condiţia anonimatului.

El a exclus incidentele privind răpiri de străini, dar a adăugat: "Noi îi interogăm pe unii dintre ei înainte de a ieşi din ţară".

Talibanii au respins responsabilitatea pentru dezordinea de la aeroportul din Kabul, asediat de mii de persoane disperate să fugă din ţară, declarând că Occidentul ar fi putut avea un plan mai bun de evacuare.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise în şi în jurul aeroportului începând de duminică, au declarat oficiali ai NATO şi ai talibanilor, în timp ce talibani înarmaţi în jur le cer celor fără documente de călătorie să meargă acasă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei