AFIR: Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare, pregătit și funcțional pentru sesiunea 2016

AFIR: Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare, pregătit și funcțional pentru sesiunea 2016

Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiunea 2016, potrivit unui comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

AFIR precizează că va asigura prin intermediul paginii oficiale de internet ( www.afir.info ) depunerea on-line a proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.

"Pentru a pregăti deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcționarea platformei on-line, făcând ajustările necesare, pe baza experienței din anul anterior. În prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016", se spune în comunicat.

Potrivit Agenției, înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările și corelările sistemului on-line conform informațiilor specifice fiecărei submăsuri. Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum și a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.

În primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfășurate în perioada martie — decembrie 2015, solicitanții de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submăsuri. Numărul cererilor pentru măsurile de investiții depuse pe site-ul AFIR a depășit 3.300, valoare acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro. Față de cele 10 submăsuri pentru care s-au primit solicitări de finanțare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru încă 8 submăsuri din PNDR 2020.

AGERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina