Aflat în vizită în Nagorno-Karabah, preşedintele turc Erdogan salută eliberarea oraşului Şuşa

Aflat în vizită în Nagorno-Karabah, preşedintele turc Erdogan salută eliberarea oraşului Şuşa

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat marţi eliberarea oraşului Şuşa de sub control armean, în timpul unei vizite în Nagorno-Karabah, scena luptelor anul trecut dintre Azerbaidjan şi Armenia, relatează dpa.

Azerbaidjanul a obţinut importante câştiguri teritoriale înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să negocieze un armistiţiu pentru încetarea focului în regiune. Cu toate acestea, succesul obţinut de Azerbaidjan s-a datorat în mare parte sprijinului militar turc, adesea sub forma unor drone.

Aflat în vizită în regiune alături de preşedintele azer Ilham Aliev, şeful statului turc a vorbit despre "dominaţia" armeană în regiune, în timp ce Aliev i-a mulţumit "fratelui" său pentru sprijinul în luptă. Erdogan a declarat că Turcia intenţionează să deschidă în curând un consulat la Şuşa.

Peste 6.000 de oameni au murit în luptele care au durat din 27 septembrie până în 9 noiembrie. Azerbaidjanul a preluat controlul asupra oraşului simbolic Şuşa pe 8 noiembrie, după care Armenia a fost de acord rapid cu condiţiile de încetare a focului stabilite de Rusia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...