AGA Hidroelectrica a numit vineri un Consiliu de Supraveghere provizoriu

AGA Hidroelectrica a numit vineri un Consiliu de Supraveghere provizoriu

Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a numit, vineri, un Consiliu de Supraveghere provizoriu, în care majoritatea membrilor sunt independenți, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-o conferință de presă.

"În această dimineață, la ora 10,00, a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor, iar Hidroelectrica are astăzi un Consiliu de Supraveghere pe o perioadă limitată, până la recrutarea unui consiliu în baza OUG 109 (privind guvernanța corporativă în cadrul companiilor de stat — n.r.). Majoritatea membrilor din Consiliul de Supraveghere sunt independenți", a spus ministrul.

Cei șapte membri ai Consiliului sunt: Ionuț Purica (academician), Mihai Anuței (CEO Azomureș), Robert Pană (vicepreședinte BVB), Crăița Bucheru, Elena Voicu și Romeo Susanu din partea Ministerului Energiei, precum și Oana Truță, reprezentant al Fondului Proprietatea.

Hidroelectrica a ieșit marți din insolvență, după patru ani de reorganizare judiciară .

Mai departe, după ieșirea din insolvență, Ministerul Energiei, acționarul majoritar al Hidroelectrica, are în vedere listarea la bursă a unui pachet de 15% din acțiunile companiei.

Compania a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei și un profit de 1,1 miliarde de lei. Pentru acest an se așteaptă obținerea unui profit-record de 1,3 miliarde de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...