Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde unui medicament ca tratament preventiv împotriva SIDA

Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde unui medicament ca tratament preventiv împotriva SIDA

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a dat undă verde comercializării în Uniunea Europeană a medicamentului Truvada pentru prevenirea SIDA, în condițiile în care acest medicament era deja utilizat pentru tratarea acestei boi, relatează EFE.

Agenția reamintește că Truvada a fost inițial autorizat, în 2005, în UE pentru a trata la adulți infecții cu HIV "în combinație cu alte antivirale".

EMA a precizat că autorizarea Truvada, cu titlu preventiv, urmează să fie aprobată de Comisia Europeană. După avizul acesteia, fiecare țară membră a Uniunii va adopta propria decizie privind prețul și compensarea medicamentului.

Franța, care a adoptat încă de la sfârșitul anului 2015 prescrierea Truvada "în cadru spitalicesc", compensat 100%, devine prim țară europeană și a doua după SUA care dă undă verde utilizării Truvada — o combinație de antiretrovirale produsă de laboratorul american Gilead — ca tratament preventiv împotriva SIDA.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”