Aglomerația de la Pașapoarte a continuat; oamenii au ales să vină mai mult la sediul din Pipera

Aglomerația de la Pașapoarte a continuat; oamenii au ales să vină mai mult la sediul din Pipera

Aglomerația la sediul din Pipera al Direcției Generale de Pașapoarte a continuat joi, oamenii alegând să vină aici, deși autoritățile anunțaseră că din această zi cererile pentru pașapoartele simple temporare vor putea fi depuse și la ghișeul din Piața Amzei.

Mulți nu știau despre anunțul făcut de autorități, iar alții au venit în Pipera pentru că le-a fost mai aproape.

Oamenii au venit la ghișee de la primele ore ale zilei, mulți cu copii mici, formându-se cozi mari.

"Stau de mai bine de trei ore, este foarte cald și nu mai putem. Am venit aici în Pipera că a fost aproape și am crezut că astăzi va fi mai ușor", a spus, pentru AGERPRES, o femeie ce aștepta să îi vină rândul pentru a depune documentele necesare eliberării pașaportului pentru copil.

"Nu este organizare, asta e. Nu știu de ce nu se deschid și în alte părți ghișee", a spus un bărbat vizibil iritat de situația cu care se confrunta.

Reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte au declarat, pentru AGERPRES, că au pus la dispoziție un autocar pentru transportul spre punctul de lucru din Piața Amzei, ca o soluție de moment pentru diminuarea aglomerației de la ghișeele din Pipera.

Subsecretarul de stat în MAI Valeriu Mihai a fost prezent joi la sediul din Pipera pentru a supraveghea situația și a cerut oamenilor se ducă cu încredere și la sediul deschis la Amzei.

"Azi noapte am resetat sistemul și de astăzi este posibil să primim orice tip de pașaport la sediile din Pipera și sediul din Piața Amzei. În Amzei avem șase ghișee, în Pipera avem 11. Deci, mai mult de jumătate se găsesc în Amzei, acestea nu funcționează la capacitatea lor maximă, motiv pentru care încercăm să direcționăm toți cetățenii să meargă către Amzei pentru că pot depune și acolo cerere pentru orice tip de pașaport", a declarat presei Valeriu Mihai.

El a precizat că nici sistemul online nu este mai liber, programările făcându-se din 10 în 10 minute.

MAI a anunțat că, începând de joi dimineață, cererile pentru pașapoartele simple temporare vor putea fi depuse la toate ghișeele atât de la sediul din Șoseaua Pipera, cât și la cel din Piața Amzei. Pentru aceasta a fost solicitată Imprimeriei Naționale o imprimantă specială, care să fie instalată în sediul din Amzei. Până în prezent, acest tip de pașaport se putea elibera doar la trei ghișee din sediul din Șoseaua Pipera.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunțat că luni că săptămâna viitoare va fi inaugurat un alt sediu al Serviciului Pașapoarte în cadrul complexului comercial Plaza România, care va prelua activitatea a trei puncte de lucru.

Cozile imense de la Pașapoarte i-au determinat pe oficialii MAI să se gândească și la soluții complementare. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că a inițiat un proiect de modificare a legii pentru prelungirea valabilității pașaportului de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…