Airbus ar putea reduce producția celui mai mare avion de pasageri din lume, A380

Airbus ar putea reduce producția celui mai mare avion de pasageri din lume, A380

Grupul aeronautic european Airbus analizează posibilitatea unei noi reduceri a producției modelului A380 superjumbo - cel mai mare avion de pasageri din lume, cu 525 de locuri - din cauza vânzărilor slabe, transmit Reuters și Bloomberg.

Sursa foto: www.airbus.com

Anterior, Airbus anunțase că ia în considerare reducerea producției la un model pe lună în 2018, de la un nivel nespecificat în prezent, și a informat că trebuie să obțină mai multe comenzi anul acesta pentru a menține nivelul producției.

În același timp, Airbus încearcă să-și reducă costurile industriale pentru a nu înregistra pierderi și pentru a profita de majorarea traficului aerian global.

Marți, acțiunile Airbus au scăzut la Bursa de la Paris cu 1,1%.

Companiile aeriene au comandat mai puține aeronave mari, cu patru motoare, cum sunt Airbus A380 și Boeing 747, preferând avioane mai mici dar mai eficiente cu două motoare.

Boeing intenționează să lanseze luna aceasta noua versiune a gamei 737 MAX — modelul 737 MAX 10 — La Salonul Aeronautic de la Paris.

În 2016, Airbus nu a obținut nicio comandă nouă pentru modelul A380, după ce Iranul a renunțat la intenția de a achiziționa 12 astfel de aeronave.

Recent, Airbus a abandonat, din cauza costurilor, planurile pentru o modernizare de amploare a A380 care ar fi presupus noi motoare și de asemenea a informat că intenționează să reducă ritmul de producție până la un aparat pe lună, din cauza vânzărilor slabe. Viitorul acestui program depinde însă de reducerea costurilor până la un nivel la care Airbus să poată să mențină producția la 12 unități pe an fără să piardă bani, în așteptarea unei relansări a cererii pentru cel mai mare avion de pasageri din lume.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiție de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

AGERPRES/ (AS-autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”