Airbus Helicopters şi IAR îşi extind parteneriatul strategic pentru elicopterul H145M

Airbus Helicopters şi IAR îşi extind parteneriatul strategic pentru elicopterul H145M

Airbus Helicopters şi IAR au semnat un acord de Cooperare Industrială în vederea personalizării elicopterului H145M pentru misiuni de atac pentru forţele armate române, în prezenţa lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi a lui Bruno Even, CEO Airbus Helicopters, potrivit unui comunicat al Airbus, remis, miercuri, AGERPRES.

Programul de cooperare propus cuprinde transferul de capacitate de tehnologie şi know-how de nivel înalt de la Airbus Helicopters la Industria de apărare din România, cu obiectivul de a asigura disponibilitatea continuă din punct de vedere tehnic a flotei de elicoptere H145M care ar urma să fie operată de Ministerul Apărării din România.

Acest nou acord se adaugă acordului exclusiv de Cooperare Industrială deja existent, în temeiul căruia IAR a devenit principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului Apărării din România în vederea înlocuirii flotei îmbătrânite de elicoptere.

"Suntem pregătiţi să înfiinţăm capacităţi industriale de apărare în România pentru a asigura autonomia completă a ţării în producţia, operaţiunile, serviciile, întreţinerea şi repararea elicopterelor multi-rol H215M şi a elicopterelor uşoare multi-rol H145M", a spus Bruno Even, CEO Airbus Helicopters.

"Semnarea acestui acord de Cooperare Industrială este următorul pas în colaborarea noastră cu IAR şi se bazează pe 50 de ani de contribuţie activă la industria aeronautică din România. Avem o colaborare puternică cu partenerul nostru IAR şi cu alţi actori importanţi din industria aeronautică, şi, de-a lungul anilor, am făcut investiţii semnificative în unităţile noastre, în specializarea angajaţilor noştri şi, de asemenea, în educaţie", a adăugat el.

"Avem o experienţă dovedită în furnizarea de calitate şi fiabilitate şi acum suntem pregătiţi pentru dezvoltare prin inovaţie. Putem face acest lucru numai printr-un parteneriat foarte puternic şi consecvent. IAR Braşov şi Airbus au o lungă istorie împreună şi avem ocazia să ne sporim angajamentul de a oferi, în viitorul apropiat, cele mai bune produse pentru clienţii noştri", a declarat Laurian Anastasof, directorul general al IAR.

Pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa românească, IAR ar răspunde de producerea şi personalizarea elicopterelor H215M, respectiv, H145M în Braşov.

Aceste două proiecte ar aduce beneficii substanţiale României, cum ar fi ocuparea forţei de muncă, dobândirea de abilităţi profesionale la nivel înalt, contribuţii mai mari la bugetul local, investiţii în educaţie, şi ar permite României să se alăture clubului exclusivist al ţărilor capabile să producă elicoptere de tip H215 / H215M.

H215M este un elicopter multi-rol mediu-greu care şi-a dovedit capabilităţile în luptă, combinând rezistenţa recunoscută a familiei Cougar şi Super Puma cu cabina de pilotaj integral din sticlă, pilotul automat şi avionica specifică elicopterului H225M.

Cu costuri competitive de funcţionare şi întreţinere şi capacitatea de a fi implementat cu uşurinţă, H215M este o soluţie accesibilă şi eficientă pentru categoria de aripă rotitoare.

H145M, cu inegalabilul pilot automat pe 4 axe şi sistemul avionic HelionixÂŽ, este proiectat pentru o gamă largă de misiuni solicitante (de la atac uşor, la transportul de trupe, transportul de mărfuri sau evacuarea aeromedicală). Este optimizat pentru a efectua misiuni speciale de securitate, transport sau tragere cu armament la distanţă de siguranţă faţă de focul inamic, pe timp de zi sau noapte, pe vreme nefavorabilă sau vizibilitate redusă. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Airbus Helicopters

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public