Al doilea cutremur din Turcia, surprins LIVE: oamenii fug disperați, în timp ce clădirile cad în jurul lor

Al doilea cutremur din Turcia, surprins LIVE: oamenii fug disperați, în timp ce clădirile cad în jurul lor

Risc Seismic

Un al doilea cutremur puternic a lovit Turcia la doar câteva ore după ce cel mai grav seism din ultimii 80 de ani a provocat distrugeri în întreaga regiune, relatează Financial Times.

Un cameraman care transmitea live din orașul Malatya distrugerile provocate de cutremurul de azi-noapte a surprins noi scene apocaliptice după producerea unui al doilea seism: oameni alergau îngroziți, în timp ce în jurul lor clădirile se prăbușeau.

Cel de- al doilea cutremur , care a lovit sud-estul Turciei luni după-amiază, a fost de 7,5 grade pe scara Richter, potrivit Serviciului Geologic al SUA. Acesta a urmat unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 , care a provocat distrugeri uriașe.

Peste 1.900 de persoane au murit, în vreme ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că mii de persoane au fost rănite. Se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească în continuare.

Potrivit unei evaluări inițiale, aproape 3.000 de clădiri au fost distruse în zonele afectate de primul cutremur, cu epicentrul în provincia Kahramanmaraş, din sudul Turciei, în apropiere de granița cu Siria.

Guvernul turc a trimis echipe de salvare în zonele afectate. De asemenea, au fost trimise avioane militare și de marfă care transportă provizii.

Președintele turc a calificat seismul drept „cel mai mare dezastru” de la cutremurul din Erzincan din anul 1939, soldat cu moartea a aproximativ 33.000 de persoane.

Cutremurul a fost resimțit în întreaga regiune, mai ales în Siria, dar și în Liban, Egipt, Iordania, Irak și Israel. În Siria, 783 de persoane au murit și 2.280 au fost rănite din cauza cutremurelor produse luni.

Cele mai afectate părți ale Siriei au fost cele deja devastate de cei 12 ani de război. Cutremurul a provocat daune semnificative infrastructurii deja afectate de ani de zile de atacuri aeriene.

Mai multe case s-au prăbușit în cartierul nostru și am auzit oameni țipând de sub dărâmături”, a afirmat Munsef Hamoud, un bărbat din Alep.

Salvatorii au scos un copil mic dintre dărâmăturile unui bloc de apartamente prăbușit în provincia Adana. Ministrul turc de Interne Suleyman Soylu a afirmat că țara sa este pregătită să accepte ajutor internațional.

În provincia siriană Idlib din nord-vestul țării, „sute de familii” erau încă prinse sub dărâmături, conform Apărării Civile din Siria.

Un videoclip publicat de Societatea medicală siriano-americană arată o cameră de urgență dintr-un spital din Alep. „Spitalele noastre sunt copleșite de pacienți", se arată într-un comunicat al societății.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...