Al doilea deces în Spania al unui bolnav de variola maimuţei

Al doilea deces în Spania al unui bolnav de variola maimuţei

„Dintre cei 3.750 de pacienţi (...), 120 de cazuri au fost spitalizate şi au avut loc două decese”, anunţă în ultimul său raport, publicat sâmbătă de Centrul de Coordonarea Alertelor şi Urgenţelor Sanitare de la minister, care nu precizează data acestui al doilea deces.

Este vorba despre primele decese în Europa ale unor persoane contaminate cu variola maimuţei.

Brazilia a anunţat vineri un deces. Nu se ştie dacă virusul este cel care se află la originea morţii.

În total, opt morţi au fost înregistrate în lume, începând din mai. Primele cinci au fost semnalate în Africa, unde boala - descoperită prima oară la om în 1970 - este endemică.

În Spania, una dintre ţările care înregistrează cele mai multe cazuri din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, potrivit ultimelor date de la Centrul de Coordonarea Alertelor şi Urgenţelor Sanitare.

Majoritatea contaminărilor se concentrează în Europa - unde se află 70% dintre cele 18.000 de cazuri descoperite de la începutul lui mai, iar 25% în Americi, potrivit directorului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a declanşat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă sanitară - Urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională (USPPI) - cu scopul de a consolida lupta împotriva variolei maimuţei, cunoscută şi sub numele de „orthopoxviroza simiană”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

3 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate