Al doilea deces în Spania al unui bolnav de variola maimuţei

Al doilea deces în Spania al unui bolnav de variola maimuţei

„Dintre cei 3.750 de pacienţi (...), 120 de cazuri au fost spitalizate şi au avut loc două decese”, anunţă în ultimul său raport, publicat sâmbătă de Centrul de Coordonarea Alertelor şi Urgenţelor Sanitare de la minister, care nu precizează data acestui al doilea deces.

Este vorba despre primele decese în Europa ale unor persoane contaminate cu variola maimuţei.

Brazilia a anunţat vineri un deces. Nu se ştie dacă virusul este cel care se află la originea morţii.

În total, opt morţi au fost înregistrate în lume, începând din mai. Primele cinci au fost semnalate în Africa, unde boala - descoperită prima oară la om în 1970 - este endemică.

În Spania, una dintre ţările care înregistrează cele mai multe cazuri din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, potrivit ultimelor date de la Centrul de Coordonarea Alertelor şi Urgenţelor Sanitare.

Majoritatea contaminărilor se concentrează în Europa - unde se află 70% dintre cele 18.000 de cazuri descoperite de la începutul lui mai, iar 25% în Americi, potrivit directorului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a declanşat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă sanitară - Urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională (USPPI) - cu scopul de a consolida lupta împotriva variolei maimuţei, cunoscută şi sub numele de „orthopoxviroza simiană”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”