Al doilea volum despre guvernare al președintelui chinez Xi Jinping va fi publicat în 16 țări, inclusiv România

Importante case de editură din 16 țări, între care și România, au semnat acorduri cu editura chineză Foreign Languages Press (FLP) pentru traducerea și publicarea celui de-al doilea volum al cărții despre guvernare scrise de președintele Xi Jinping, informează luni agenția Xinhua.

Cele 16 țări sunt Italia, Polonia, Ucraina, Albania, România, Kenya, Tadjikistan, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, Cambodgia, Laos, Mongolia, Nepal, Sri Lanka și Afganistan, precizează FLP într-un comunicat.

Volumul II din "Xi Jinping: Guvernarea Chinei", care a fost lansat la 7 noiembrie în chineză și engleză, este în curs de traducere și publicare și în alte limbi, între care franceză, rusă și spaniolă.

Primul volum al cărții s-a vândut în 6,6 milioane de exemplare în 24 de limbi din întreaga lume, de la publicarea sa în 2014. Noul volum reprezintă o colecție a 99 de discursuri, convorbiri, directive și scrisori ale liderului chinez din perioada 18 august 2014 — 29 septembrie 2017, consemnând demersurile Comitetului central al Partidului Comunist Chinez, condus de Xi, în vederea unirii și îndrumării poporului chinez spre dezvoltarea noii ere a socialismului cu caracteristici chinezești.

Cartea oferă totodată lumii sfaturi și soluții chineze pentru dezvoltarea unei comunități cu un viitor comun și pentru promovarea păcii și dezvoltării, fiind menită în același timp să ajute comunitatea internațională să înțeleagă mai bine gândirea președintelui Xi Jinping, precum și calea, teoria, sistemul și cultura socialismului cu caracteristici chineze, se menționează în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan