Al doilea volum despre guvernare al președintelui chinez Xi Jinping va fi publicat în 16 țări, inclusiv România

Al doilea volum despre guvernare al președintelui chinez Xi Jinping va fi publicat în 16 țări, inclusiv România

Importante case de editură din 16 țări, între care și România, au semnat acorduri cu editura chineză Foreign Languages Press (FLP) pentru traducerea și publicarea celui de-al doilea volum al cărții despre guvernare scrise de președintele Xi Jinping, informează luni agenția Xinhua.

Cele 16 țări sunt Italia, Polonia, Ucraina, Albania, România, Kenya, Tadjikistan, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, Cambodgia, Laos, Mongolia, Nepal, Sri Lanka și Afganistan, precizează FLP într-un comunicat.

Volumul II din "Xi Jinping: Guvernarea Chinei", care a fost lansat la 7 noiembrie în chineză și engleză, este în curs de traducere și publicare și în alte limbi, între care franceză, rusă și spaniolă.

Primul volum al cărții s-a vândut în 6,6 milioane de exemplare în 24 de limbi din întreaga lume, de la publicarea sa în 2014. Noul volum reprezintă o colecție a 99 de discursuri, convorbiri, directive și scrisori ale liderului chinez din perioada 18 august 2014 — 29 septembrie 2017, consemnând demersurile Comitetului central al Partidului Comunist Chinez, condus de Xi, în vederea unirii și îndrumării poporului chinez spre dezvoltarea noii ere a socialismului cu caracteristici chinezești.

Cartea oferă totodată lumii sfaturi și soluții chineze pentru dezvoltarea unei comunități cu un viitor comun și pentru promovarea păcii și dezvoltării, fiind menită în același timp să ajute comunitatea internațională să înțeleagă mai bine gândirea președintelui Xi Jinping, precum și calea, teoria, sistemul și cultura socialismului cu caracteristici chineze, se menționează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”