Al-Sissi către Trump: "Sunteți o personalitate unică și capabilă să facă imposibilul"

Președintele SUA, Donald Trump, intenționează să efectueze în curând o vizită în Egipt, a declarat duminică președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, care a avut o întrevedere la Riad cu liderul american, transmite AFP.

'Vom pune clar acest lucru (vizita noastră) pe listă foarte curând', a confirmat Trump, care cu șase săptămâni în urmă l-a primit la Casa Albă pe președintele al-Sissi.

'Egiptul este o țară stabilă și sigură și cooperarea cu Statele Unite evoluează foarte bine', a mai spus liderul egiptean. 'Sunteți o personalitate unică și capabilă să facă imposibilul', a continuat el la adresa lui Trump, provocând râsete în rândul celor prezenți. 'Absolut de acord!', i-a răspuns încântat președintele american.

Dar Trump nu a evocat deloc în fața presei problema respectării drepturilor omului în Egipt, unde președintele al-Sissi este acuzat că a instaurat un regim ultra-represiv care nu tolerează nicio disidență, după ce în anul 2013, când se afla la comanda armatei egiptene, l-a înlăturat de la putere pe președintele islamist Mohamed Morsi.

Statele occidentale, inclusiv SUA, s-au abținut la acea vreme să califice acțiunea generalului al-Sissi drept lovitură de stat militară, fostul președinte american, Barack Obama, declarându-se atunci doar 'profund îngrijorat' de implicarea armatei în politică.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!