Al treilea medic din Rusia care a „căzut” de la înălțime după ce a denunțat presiunile asupra doctorilor

Al treilea medic din Rusia care a „căzut” de la înălțime după ce a denunțat presiunile asupra doctorilor

Un medic rus de 37 de ani este în stare gravă după ce a dezvăluit într-o filmare că a fost obligat să lucreze, deşi rezultatul testului pentru COVID-19 era pozitiv.

Alexander Shulepov (foto stânga) s-a filmat alături de un coleg, paramedicul Alexander Kosyakin, care fusese chemat la secţia de poliţie în ziua precedentă accidentului, sub acuzaţia de răspândire de ştiri false. Pe filmare, cei doi medici au afirmat că sunt obligaţi să lucreze, în ciuda infectării cu virusul. „Medicul-şef ne obligă să lucrăm, ce facem în această situaţie? Sunt fapte reale”, relatează  The Moscow Times .

Alături de alţi colegi, Shulepov a avertizat şi despre stocurile insuficiente de echipamente medicale de protecţie în oraşul Voronezh.

Mai târziu, chiar de pe patul de spital, Shulepov a realizat un al doilea videoclip în care îşi retrage cuvintele, existând suspiciuni că ar fi fost constrâns să facă acest lucru.

Sâmbătă, în timp ce era tratat la spitalul din Novousmanskaya, medicul a căzut de la o fereastră aflată la etajul doi al clădirii. În urma incidentului, bărbatul a suferit traumatisme craniene şi e în prezent în stare gravă.

Cazul prezintă asemănări cu alte două ale unor medici din Rusia care au murit recent. Şi aceştia au căzut de la ferestrele spitalului, după ce au făcut diverse dezvăluiri despre neregulile din spitale.

Conducerea spitalului neagă zvonurile unui „accident înscenat”, însă cred că infectarea lui Shulepov cu noul coronavirus e o consecinţă a lipsei echipamentului de protecţie.

Potrivit CNN, numărul total de cazuri din Rusia a depăşit 145.268 şi 1.356 decese. E al şaptelea cel mai mare număr de cazuri din lume în acest moment. Inclusiv prim-ministrul Mikhail Mishustin se află printre cei infectaţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria